Хочу запропонувати рецепт ароматних смачних лисички з картоплею в сметані. Блюдо виходить ситним і соковитим, відмінно підійде для сімейного обіду. Таке блюдо можна приготувати як з свіжих, так і з заморожених лисичок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Кріп – 3 гілки
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати лисички з картоплею в сметані, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лисички з картоплею в сметані.

Перш за все, ретельно переберіть лисички, очистіть їх і добре промийте в холодній воді. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Лисички крупно наріжте і викладіть в каструлю, додайте лавровий лист, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть гриби приблизно 10 хвилин.

Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищений картопля нарізати середнім кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, викладіть необхідну кількість вершкового масла і нарізану картоплю. Обсмажте картоплю приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Відварені лисички злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Потім викладіть лисички до смаженій картоплі. Накрийте Сковороду кришкою і готуйте приблизно 5-7 хвилин на повільному вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком. Другу сковороду поставте на вогонь і добре розігрійте, викладіть невелика кількість вершкового масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду, додайте борошно пшеничне і обсмажте, постійно помішуючи.

Обсмажений ріпчасту цибулю викладіть в сковороду до картоплі і лисичкам, додайте сметану і ретельно перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Знову перемішайте і готуйте під кришкою ще 10 хвилин.

Кріп ретельно вимийте, струсіть зайву вологу і дрібно наріжте гострим ножем. Готову страву з картоплі з лисичками в сметанному соусі подавайте на стіл, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню кропу.

Приємного апетиту!

Картопля з лисичками Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Смажені лисички