Соковитий, ситний і неймовірно апетитний плов з шматочками свинини! На багатті це блюдо виходить ще пахучіше і смачніше! Гості і рідні точно оцінять ваші кулінарні старання. Просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Свинина – 500 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Вода – 0,5 л.
- Часник – 1 головка
Процес приготування:
Приступимо до приготування справжнього плову з свинини в казані на багатті. Свинину промиваємо, чистимо від жиру і пленочки і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Моркву чистимо та миємо, ріжемо її тонкою соломкою.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо кільцями.
Заливаємо в казан рослинне масло і ставимо її на вогонь, щоб розігріти. Кладемо шматочки свинини і обсмажуємо 7-10 хв. з обох сторін.
Потім додаємо в казан овочі і продовжуємо смажити ще 5-7 хв
Рис промиваємо і засипаємо до свинини з цибулею і морквою. Солимо й додаємо чорний, червоний мелений перець і зіру. Часник кладемо в центр блюда. Накриваємо кришкою і тушкуємо рис 30 хв. після кипіння.
Смачного!