Оригінальний спосіб приготувати плов з яловичиною. Традиційно це блюдо готують в казані, але коли необхідно приготувати невелику кількість плову, можна скористатися глиняними горщиками і запекти страву в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис басматі – 400 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з яловичиною в горщику в духовці просто! М’якоть яловичини промийте, обсушіть і наріжте кубиками.

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і обсмажте на сильному вогні. Коли випарується вся волога, додайте подрібнені цибулю і моркву, продовжуйте смажити до м’якості овочів.

розкладіть В горщики засмажку з м’яса і овочів, всипте промитий рис, додайте спеції, сіль, очищені зубчики часнику і лавровий лист. Залийте вміст горщиків гарячою водою, щоб до верху залишалося 1,5-2 сантиметри.

Запікайте плов в духовці при 180 градусах 1 годину. Готову страву можна подавати в горщиках або викласти його на тарілки.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в духовці Плов з рисом басматі Плов з часником Плов з яловичиною Узбецький плов