Смачний, наваристий плов з ароматом диму нікого не залишить байдужим. Це відмінний варіант для пікніка з друзями або будь-якого іншого виїзного заходу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 2 кг
  • Яловичина – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 700 мл
  • Зіра – за смаком
  • Часник – 4 – 5 головок
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Готувати узбецький плов з яловичини в казані на вогнищі просто! Моркву очистіть, промийте водою і наріжте соломкою.

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

М’ясо помийте і наріжте його невеликими кубиками.

Поставте казан на відкритий вогонь, влийте в нього рослинне масло. Спочатку обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити 5-7 хвилин.

Після цього додайте в казан моркву, посоліть, перемішайте вміст казана і продовжуйте готувати 20 хвилин.

Потім додайте воду і часник.

Рис промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Всипте рис в казан. Готуйте, поки не випарується вода. Потім розітріть пальцями зіру і додайте її в блюдо.

Далі візьміть велику миску, з її допомогою сформуйте у центрі піраміду з рису. Вода, яка залишиться з боків миски википить, а рис під мискою вийде м’яким і розсипчастим.

Зніміть казан з вогню, накрийте його кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Після цього плов буде повністю готовий.

Приємного апетиту!

Плов в казані на вогнищі Плов з м'ясом в казані Плов з часником Плов з яловичини в казані на вогнищі Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані