Якщо ви роздумуєте, як приготувати стейки горбуші, рекомендуємо посмажити їх в клярі. Тісто не дасть рибі пересушиться при смаженні, й горбуша вийде дуже ніжною. А скориночка кляру засмажується до хрусткого стану – таке контраст соковитою серцевини і крихкою поверхні дуже смачний. Ідеальним гарніром до горбуші в клярі стане простою свіжий салат з овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша (стейки) – 800 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Для приготування стейків горбуші в клярі в миску розбиваємо яйця, додаємо до них сметану, чорний мелений перець і сіль за смаком. Збовтуємо суміш виделкою до однорідності.

Всипаємо в миску борошно і розмішуємо виделкою або вінчиком так, щоб не залишилося жодної грудочки.

Готуємо стейки горбуші. Якщо вони заморожені, попередньо треба дати їм трохи розморозитися в холодильнику – це збереже поживні речовини в рибі. Повністю розморожувати не треба, риба «дійде» вже в процесі смаження.

Стейки горбуші занурюємо в кляр повністю, щоб покрити тестом кожен шматочок риби з усіх боків.

На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану.

В гаряче масло опускаємо стейки в клярі. Смажимо протягом трьох-чотирьох хвилин на середній температурі до рум’яної скоринки. Потім перевертаємо на інший бік і продовжуємо обсмажувати ще дві-три хвилини.

Гарячу горбушу знімаємо зі сковороди і викладаємо на блюдо для сервірування. Рекомендується подавати в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді