Якщо ви роздумуєте, як приготувати стейки горбуші, рекомендуємо посмажити їх в клярі. Тісто не дасть рибі пересушиться при смаженні, й горбуша вийде дуже ніжною. А скориночка кляру засмажується до хрусткого стану – таке контраст соковитою серцевини і крихкою поверхні дуже смачний. Ідеальним гарніром до горбуші в клярі стане простою свіжий салат з овочів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша (стейки) – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Для приготування стейків горбуші в клярі в миску розбиваємо яйця, додаємо до них сметану, чорний мелений перець і сіль за смаком. Збовтуємо суміш виделкою до однорідності.
Всипаємо в миску борошно і розмішуємо виделкою або вінчиком так, щоб не залишилося жодної грудочки.
Готуємо стейки горбуші. Якщо вони заморожені, попередньо треба дати їм трохи розморозитися в холодильнику – це збереже поживні речовини в рибі. Повністю розморожувати не треба, риба «дійде» вже в процесі смаження.
Стейки горбуші занурюємо в кляр повністю, щоб покрити тестом кожен шматочок риби з усіх боків.
На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану.
В гаряче масло опускаємо стейки в клярі. Смажимо протягом трьох-чотирьох хвилин на середній температурі до рум’яної скоринки. Потім перевертаємо на інший бік і продовжуємо обсмажувати ще дві-три хвилини.
Гарячу горбушу знімаємо зі сковороди і викладаємо на блюдо для сервірування. Рекомендується подавати в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Горбуша в клярі Горбуша в клярі на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді