Всупереч думці, що фарширована рибка готується дуже довго і складно, це не так. Якщо ви правильно поділяєте рибку, то зафарширувати її буде досить легко і просто. Ця страва добре виглядає навіть на святковому столі, тому цей рецепт обов’язково потрібно взяти на замітку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 – 1,5 кг
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Квасоля біла – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати горбушу фарширований овочами, рибку потрібно акуратно надрізати і випатрати нутрощі і хребет, кістки вийміть з риби по можливості. Добре промийте рибу, не забудьте видалити луску. Рибу натріть сіллю і спеціями, збризніть її соком і рослинним маслом. Залиште рибку, а в цей же час займіться приготуванням овочів.

На сковороді обсмажте цибулю, потім додайте гриби, моркву і дрібно порізану стручкову квасолю. Посоліть і поперчіть овочі, протушкувати кілька хвилин і охолодіть. Додайте в начинку кубики сиру, коли начинка повністю охолоне.

Рибку начиніть фаршем, після чого обв’яжіть її злегка. Це потрібно для того, щоб начинка не випадала з рибки. Покладіть рибу в пакет для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте рибку ще хвилин п’ятнадцять. Через це час вимкніть духовку і залиште рибку настоятися там десять хвилин перед подачею.

Готову рибку викладіть на блюдо і прикрасьте за смаком, а потім сміливо подавайте страву до столу в ще теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша цілком у духовці Страви з риби