Любителям маринованих стрілок часнику пропонуємо ще один варіант їх приготування. Мариновані стрілки по-корейськи – пікантна закуска, яка відмінно підійде для того, щоб урізноманітнити кількість маринадів на святковому столі. Вона має відмінний смак і розлітається зі столу в першу чергу!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Часникові стрілки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування стрілок часнику по-корейськи на зиму? Часникові стрілки викладаємо в друшляк і добре промиваємо під прохолодною проточною водою. Залишаємо їх у друшляку, щоб стекла зайва волога.

Далі відокремлюємо бутони від стрілок, вони нам більше не знадобляться, і нарізаємо стрілки невеликими шматочками, довжиною близько 4-5 сантиметрів в довжину.

Трохи обсмажуємо часникові стрілки на попередньо розігрітій сковороді з оливковою олією і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.

В цей час ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння, додаємо сіль і цукор, лавровий лист приправа для корейських салатів.

Все добре перемішуємо, кип’ятимо 1-2 хвилини, в кінці додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.

Стрілки часнику складаємо в попередньо простерилізовані скляні банки, додаємо подрібнений часник і заливаємо гарячим маринадом.

Закручуємо банки прокип’яченими кришками.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо загортання в темне прохолодне місце.

Мариновані стрілки часнику на зиму Салати без цибулі на зиму Салати у власному соку на зиму Стрілки часнику на зиму Стрілки часнику по-китайськи