Апетитний гороховий суп з копченостями на 5 літрів води варто готувати, коли у Вас велика родина! Така страва ідеально підходить для домашнього обіду. Спробуйте універсальний рецепт приготування, і ніхто не піде голодним!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Копчені реберця – 400 гр.
  • Горох – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп сушений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до готуванні супу гороховий з копченостями на 5 літрів. Копчені ребра разрубаем на невеликі частини і занурюємо їх у велику каструлю.

Заливаємо м’ясної інгредієнт 5 літрами чистої води. Включаємо плиту.

Тонко нарізаємо цибулю, моркву пропускаємо через крупну тертку.

Овочі тушкуємо в олії на невеликому вогні близько 5-7 хвилин.

Коли каструля з водою закипить, витягаємо їх неї ребра і залишаємо їх остигати.

Відправляємо в каструлю з киплячою водою горох.

Далі чистимо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і також кладемо в каструлю.

Повертаємося до остившім копчених ребер. Акуратно відокремлюємо м’ясо і перекладаємо назад в каструлю.

Опускаємо в суп також піджарку з овочів.

Накриваємо каструлю кришкою і готуємо суп на слабкому вогні 30 хвилин.

Підготуємо потрібні спеції. З часнику знімаємо піну.

В блюдо додаємо сіль, лавровий лист, подрібнений часник і сушений кріп.

Варимо ще 3 хвилини і вимикаємо. Гороховий суп з копченостями готовий до подачі!

Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою