Апетитний гороховий суп з копченостями на 5 літрів води варто готувати, коли у Вас велика родина! Така страва ідеально підходить для домашнього обіду. Спробуйте універсальний рецепт приготування, і ніхто не піде голодним!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Копчені реберця – 400 гр.
- Горох – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп сушений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до готуванні супу гороховий з копченостями на 5 літрів. Копчені ребра разрубаем на невеликі частини і занурюємо їх у велику каструлю.
Заливаємо м’ясної інгредієнт 5 літрами чистої води. Включаємо плиту.
Тонко нарізаємо цибулю, моркву пропускаємо через крупну тертку.
Овочі тушкуємо в олії на невеликому вогні близько 5-7 хвилин.
Коли каструля з водою закипить, витягаємо їх неї ребра і залишаємо їх остигати.
Відправляємо в каструлю з киплячою водою горох.
Далі чистимо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і також кладемо в каструлю.
Повертаємося до остившім копчених ребер. Акуратно відокремлюємо м’ясо і перекладаємо назад в каструлю.
Опускаємо в суп також піджарку з овочів.
Накриваємо каструлю кришкою і готуємо суп на слабкому вогні 30 хвилин.
Підготуємо потрібні спеції. З часнику знімаємо піну.
В блюдо додаємо сіль, лавровий лист, подрібнений часник і сушений кріп.
Варимо ще 3 хвилини і вимикаємо. Гороховий суп з копченостями готовий до подачі!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою