Суп Харчо – це винахід грузинської кухні, яку використовують у багатьох країнах світу, адаптуючи його під свій смак. Традиційний грузинський суп варять з бараниною, гострим перцем, ткемалі або аджикою. Вашим увазі пропонується суп Харчо з куркою, картоплею і рисом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Рис білий – 1 склянка
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Кетчуп або Томатна паста – 200 гр.
  • Приправа Італійські трави – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт супу харчо на курячому бульйоні з картоплею і рисом гранично простий! Спочатку необхідно зварити курячий бульйон. Для цього промити шматки курки (можна брати будь-які, але з курячою грудкою бульйон виходить менш наваристим), очистити їх від шкірки, залити водою (для першого бульйону вистачити і 2-х літрів) і довести до кипіння на плиті. Як тільки бульйон закипить, його необхідно злити, каструлю помити. Залити знову 3 літра води, додати сіль, лавровий лист і варити курку до готовності. Після того як курка звариться, дістати її, охолодити і нарізати шматочками, попередньо відокремивши від кісток.

В курячий бульйон всипати овочеву приправу і додати промитий рис.

Очистити цибулю, часник, моркву і нарізати шматочками. Обсмажити на рослинному маслі.

Під час обсмажування додати шматочок вершкового масла і томатну пасту. Замінити на томатну пасту можна кетчупом, консервованими томати у власному соку або свіжими помідорами, попередньо подрібненими. Все добре перемішати і готувати ще протягом 10 хвилин.

Поки зажарка готуватися, додати в бульйон картоплю, нарізану невеликими кубиками.

Перемістити засмажку зі сковороди в каструлю. Перемішати і варити поки не приготується рис і картопля (орієнтовно 10-15 хвилин, час залежить від сорту картоплі, який ви використовуєте).

В кінці додати нарізане куряче м’ясо і зелень за бажанням (можна використовувати, як свіжу, так і заморожену зелень). Знову добре перемішати і варити ще 10 хвилин.

Суп Харчо готовий. Залишилося розлити його по тарілках і при бажанні додати дрібно нарізаний часник, ткемалі або аджику.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з курки з картоплею Харчо з курки з рисом Харчо з курки з рисом і картоплею Харчо з рисом і томатною пастою