З появою в будинку мультиварки процес приготування домашніх страв значно спростився, що невимовно порадує будь-яку господарку. Із задоволенням хочу поділитися рецептом апетитного супу харчо з баранини, приготованого в мультиварці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Баранина на кістки – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 80 гр.
- Вода – 3 л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 5 зуб.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп харчо з баранини в мультиварці? Баранину на кістки промийте, викладіть в чашу мультиварки і посоліть. Залийте холодною водою. Закрийте кришку приладу, на панелі мультиварки встановіть програму «Суп» або «Гасіння», час приготування – 1 годину.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, акуратно вийміть зварену баранину.
Гарячий м’ясний бульйон акуратно процідіть через дрібне сито в каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте. У чашу мультиварки налийте олію, викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, на панелі приладу встановіть програму «Смаження» або «Випічка», і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи лопаткою.
Потім додайте томатну пасту і один ополоник м’ясного бульйону. Перемішайте і готуйте кілька хвилин. Томатну пасту можна замінити кетчупом або томатами у власному соку.
Потім перелийте проціджений м’ясний бульйон. Встановіть програму «Варка» або «Гасіння» і доведіть до кипіння.
Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додайте промитий рис в бульйон.
Додайте лавровий лист, хмелі-сунелі і чорний мелений перець. Встановіть програму «Варка» або «Гасіння», закрийте кришку приладу, встановіть час приготування – 20 хвилин. Готуйте до звукового сигналу.
Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес. Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Подрібнений часник і зелень додайте в харчо. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.
Баранину відокремте від кісток. Потім наріжте невеликими шматочками однакового розміру.
Додайте в харчо. Перемішайте. Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим «Підігрів» і дайте настоятися 20 хвилин.
Ароматний харчо з баранини, приготований в мультиварці, подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Харчо з баранини Харчо з баранини з рисом Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою