Я дуже люблю домашні перші страви і часто готую у холодну пору року. Сьогодні хочу поділитися своїм фірмовим супом. Гострий харчо з курки відособисто зігріє і наситить вас похмурим зимовим або осіннім днем. Приготуйте такий суп своїм домашнім на обід, і ніхто не залишиться байдужим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 100 гр.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати гострий суп харчо з курки легко! Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими кружечками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і розріжте навпіл. Лавровий лист обдайте окропом.

Куряче м’ясо добре промийте, наріжте на шматочки однакового розміру. При необхідності зніміть шкіру.

Вимите куряче м’ясо викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист, чорний перець горошком, підготовлену моркву і ріпчасту цибулю. Посоліть. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть, подрібніть гострим ножем. Часник складіть у ступку, додайте насіння коріандру, зіру і хмелі-сунелі.

Добре розітріть спеції до однорідної консистенції, щоб вони повністю розкрилися.

До смаженій репчатому луку викладіть необхідну кількість томатної пасти.

Ретельно перемішайте і готуйте близько 5 хвилин на мінімальному вогні.

Зварену курку, а також овочі і спеції вийміть з бульйону.

В курячий бульйон додати засмажку.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його під холодною водою кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додайте промитий рис в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин.

Куряче м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте, а потім викладіть в бульйон.

Потім в каструлю відправте чорний мелений перець і розтерті в ступці спеції.

Після чого додайте необхідну кількість аджики.

Зелень кінзи сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і додайте в каструлю. Трохи зелені залиште для прикраси. Доведіть харчо до кипіння і відразу зніміть з вогню. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.

Гострий ароматний харчо з курки подавайте на стіл порційно, присипавши зверху кінзою.

Приємного апетиту!

Харчо з курки Харчо з курки з рисом Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником