З появою в будинку мультиварки процес приготування домашніх страв значно спростився, що невимовно порадує будь-яку господарку. Із задоволенням хочу поділитися рецептом апетитного супу харчо з баранини, приготованого в мультиварці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Баранина на кістки – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 80 гр.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 5 зуб.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп харчо з баранини в мультиварці? Баранину на кістки промийте, викладіть в чашу мультиварки і посоліть. Залийте холодною водою. Закрийте кришку приладу, на панелі мультиварки встановіть програму «Суп» або «Гасіння», час приготування – 1 годину.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, акуратно вийміть зварену баранину.

Гарячий м’ясний бульйон акуратно процідіть через дрібне сито в каструлю.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте. У чашу мультиварки налийте олію, викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, на панелі приладу встановіть програму «Смаження» або «Випічка», і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи лопаткою.

Потім додайте томатну пасту і один ополоник м’ясного бульйону. Перемішайте і готуйте кілька хвилин. Томатну пасту можна замінити кетчупом або томатами у власному соку.

Потім перелийте проціджений м’ясний бульйон. Встановіть програму «Варка» або «Гасіння» і доведіть до кипіння.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додайте промитий рис в бульйон.

Додайте лавровий лист, хмелі-сунелі і чорний мелений перець. Встановіть програму «Варка» або «Гасіння», закрийте кришку приладу, встановіть час приготування – 20 хвилин. Готуйте до звукового сигналу.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес. Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Подрібнений часник і зелень додайте в харчо. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.

Баранину відокремте від кісток. Потім наріжте невеликими шматочками однакового розміру.

Додайте в харчо. Перемішайте. Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим «Підігрів» і дайте настоятися 20 хвилин.

Ароматний харчо з баранини, приготований в мультиварці, подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Харчо з баранини Харчо з баранини з рисом Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою