Харчо – національне грузинське перша страва на яловичому бульйоні з рисом, соусом ткемалі і волоськими горіхами. У слов’янській кухні часто цей суп готують зі свинини, а ткемалі замінюють на помідори або томатну пасту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 0,7 кг
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Рис білий – 0,5 ст.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати суп харчо з свинини з рисом класичний легко! Свинину промийте, наріжте і поставте варитися. З поверхні киплячого бульйону знімайте піну, варіть м’ясо до готовності на повільному вогні.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.
Коли м’ясо буде готове, бульйон процідіть. Перекладіть обсмажену цибулю і рис в бульйон, і знову поставте варити.
З помідорів зніміть шкірку і дрібно наріжте. Додайте в бульйон помідори і томатну пасту. Продовжуйте варити 15 хвилин на невеликому вогні.
Часник подрібніть зелень дрібно порубаєте ножем. Коли рис буде готовий, додайте часник, лавровий лист, зелень, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Суп харчо залиште під кришкою на 10 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з рисом Харчо з свинини з рисом Харчо з томатною пастою