Харчо – національне грузинське перша страва на яловичому бульйоні з рисом, соусом ткемалі і волоськими горіхами. У слов’янській кухні часто цей суп готують зі свинини, а ткемалі замінюють на помідори або томатну пасту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 0,7 кг
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Рис білий – 0,5 ст.
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати суп харчо з свинини з рисом класичний легко! Свинину промийте, наріжте і поставте варитися. З поверхні киплячого бульйону знімайте піну, варіть м’ясо до готовності на повільному вогні.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.

Коли м’ясо буде готове, бульйон процідіть. Перекладіть обсмажену цибулю і рис в бульйон, і знову поставте варити.

З помідорів зніміть шкірку і дрібно наріжте. Додайте в бульйон помідори і томатну пасту. Продовжуйте варити 15 хвилин на невеликому вогні.

Часник подрібніть зелень дрібно порубаєте ножем. Коли рис буде готовий, додайте часник, лавровий лист, зелень, хмелі-сунелі, сіль за смаком. Суп харчо залиште під кришкою на 10 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з рисом Харчо з свинини з рисом Харчо з томатною пастою