Всі люблять домашні супи, вони виходять дуже наваристими і смачними. Класичний суп харчо роблять гострим, будинки на свій розсуд можна відкоригувати смак страви. Одне залишається незмінним – це яловичий бульйон.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 450 – 500 гр.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Перець чилі – 0.33 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 4-5 зуб.
- Рис білий – 0.66 ст.
- Волоський горіх – 0,5 склянки
- Томатний соус – 3 ст. л.
- Масло пісне – 30 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати суп харчо з яловичини в домашніх умовах просто! Яловичину вимити, перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте м’ясо варитися на середньому вогні. Коли бульйон закипить, додайте перець горошком і лавровий лист.
Через 10 хвилин після кипіння, додайте рис і подрібнені волоські горіхи. Продовжуйте варити 10-15 хвилин.
Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірку і подрібніть в блендері. Часник, морква, болгарський і гіркий перець пропустіть через м’ясорубку. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. На розігріту сковороду влийте олію і викладіть цибулю, томатну масу і перетерті овочі. Тушкуйте овочеву суміш на повільному вогні 10 хвилин.
Потім перекладіть овочеву заправку в каструлю, продовжуйте варити харчо 15 хвилин. Посоліть за смаком.
Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися супу харчо 15 хвилин. Перед подачею додайте свіжу зелень.
Приємного апетиту!
Суп харчо класичний Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами