З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом найніжнішого горохового супу-пюре з грінками. Відмінний варіант для смачного сімейного обіду. Ароматний, насичений суп сподобається абсолютно всім.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горох – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Зелень – для прикраси
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Гриби сушені – 200 гр.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Білий хліб – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати суп-пюре гороховий з грінками? Відміряйте необхідну кількість гороху і сухих грибів. Горох і гриби добре промити, а потім викладіть в каструлю, залийте водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години.

Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Овочі наріжте великими шматочками.

Підготовлені овочі викладіть в каструлю, додайте сіль, чорний мелений перець і лавровий лист за смаком. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 25-30 хвилин, зменшивши вогонь. Потім акуратно вийміть гриби і лавровий лист.

Після чого зніміть каструлю з вогню. Трохи остудіть суп. Додайте вершкове масло. Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.

Білий хліб наріжте кубиками і підсушіть на сухій сковороді або в духовці. Можна використовувати готові грінки. Ароматний гороховий суп-пюре розлийте по тарілках, викладіть гриби і хрусткі грінки, прикрасьте гілочкою свіжої зелені.

Подавайте гаряче перше блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Горохове пюре на воді Гороховий суп Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Грибний суп