З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом найніжнішого горохового супу-пюре з грінками. Відмінний варіант для смачного сімейного обіду. Ароматний, насичений суп сподобається абсолютно всім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горох – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 4 шт.
- Зелень – для прикраси
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком
- Гриби сушені – 200 гр.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Білий хліб – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати суп-пюре гороховий з грінками? Відміряйте необхідну кількість гороху і сухих грибів. Горох і гриби добре промити, а потім викладіть в каструлю, залийте водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть під кришкою близько 1 години.
Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Овочі наріжте великими шматочками.
Підготовлені овочі викладіть в каструлю, додайте сіль, чорний мелений перець і лавровий лист за смаком. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 25-30 хвилин, зменшивши вогонь. Потім акуратно вийміть гриби і лавровий лист.
Після чого зніміть каструлю з вогню. Трохи остудіть суп. Додайте вершкове масло. Скориставшись заглибним блендером, доведіть суп гороховий до однорідної гладкої консистенції.
Білий хліб наріжте кубиками і підсушіть на сухій сковороді або в духовці. Можна використовувати готові грінки. Ароматний гороховий суп-пюре розлийте по тарілках, викладіть гриби і хрусткі грінки, прикрасьте гілочкою свіжої зелені.
Подавайте гаряче перше блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Горохове пюре на воді Гороховий суп Гороховий суп-пюре Гороховий суп, щоб горох розварився Грибний суп