Шурпа, як і будь-яке блюдо, має велику кількість варіацій. Шурпа – традиційне національне блюдо східних народів. Сьогодні я хочу запропонувати скористатися чудовим рецептом і приготувати наваристу шурпу з бараниною і картоплею.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Баранина – 700 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Вода – 2,5 л
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Зіра – за смаком
- Майоран – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Естрагон – за смаком
- Чебрець свіжий – за смаком
Процес приготування:
Готувати суп шурпа з баранини і картоплею просто! В першу чергу підготуйте все необхідне кількість використовуваних інгредієнтів.
Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду. З цибулини зніміть верхню лушпиння, але не очищайте повністю, лушпиння додасть бульйону золотистий колір. Одну моркву очистіть і викладіть в каструлю. Доведіть бульйон до кипіння. Зніміть піну і варіть м’ясо приблизно 1-1,5 години.
Коли м’ясо буде готове, бульйон процідіть. Баранину відокремте від кісток. Моркву і картоплю вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого овочі крупно наріжте і викладіть в каструлю. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
Гіркий перець ретельно вимийте, і цілком викладіть в каструлю. Зверніть увагу, щоб перець був без тріщин і пошкоджень, щоб шурпа не стала гіркою.
Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте невеликим кубиком і відправте в каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім наріжте тонкими кільцями. Додайте в шурпу.
Помідори ретельно вимийте. Після чого зробіть хрестоподібні надрізи, викладіть в глибоку ємність і залийте окропом на кілька хвилин.
Після чого помідори викладіть в крижану воду, і акуратно зніміть шкірку, попередньо видаливши плодоніжку. Потім наріжте середнім за розміром кубиком. Додайте в шурпу.
Додайте сіль, чорний мелений перець, естрагон, чебрець, майоран і зіру за смаком. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. Ароматну ситну шурпу з баранини з картоплею подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасів подрібненою зеленню.
Насолоджуйтеся наваристим апетитним супом!
Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки