Шурпа, як і будь-яке блюдо, має велику кількість варіацій. Шурпа – традиційне національне блюдо східних народів. Сьогодні я хочу запропонувати скористатися чудовим рецептом і приготувати наваристу шурпу з бараниною і картоплею.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Баранина – 700 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Зіра – за смаком
  • Майоран – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Естрагон – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп шурпа з баранини і картоплею просто! В першу чергу підготуйте все необхідне кількість використовуваних інгредієнтів.

Баранину промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте холодну воду. З цибулини зніміть верхню лушпиння, але не очищайте повністю, лушпиння додасть бульйону золотистий колір. Одну моркву очистіть і викладіть в каструлю. Доведіть бульйон до кипіння. Зніміть піну і варіть м’ясо приблизно 1-1,5 години.

Коли м’ясо буде готове, бульйон процідіть. Баранину відокремте від кісток. Моркву і картоплю вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого овочі крупно наріжте і викладіть в каструлю. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.

Гіркий перець ретельно вимийте, і цілком викладіть в каструлю. Зверніть увагу, щоб перець був без тріщин і пошкоджень, щоб шурпа не стала гіркою.

Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте невеликим кубиком і відправте в каструлю.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім наріжте тонкими кільцями. Додайте в шурпу.

Помідори ретельно вимийте. Після чого зробіть хрестоподібні надрізи, викладіть в глибоку ємність і залийте окропом на кілька хвилин.

Після чого помідори викладіть в крижану воду, і акуратно зніміть шкірку, попередньо видаливши плодоніжку. Потім наріжте середнім за розміром кубиком. Додайте в шурпу.

Додайте сіль, чорний мелений перець, естрагон, чебрець, майоран і зіру за смаком. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. Ароматну ситну шурпу з баранини з картоплею подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасів подрібненою зеленню.

Насолоджуйтеся наваристим апетитним супом!

Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа з баранини по-узбецьки Шурпа по-узбецьки