Я пропоную приготувати різновид супів – шурпу з свинини за класичним рецептом. Перше блюдо виходить з густою консистенцією. Для приготування шурпи використовується велика кількість корисних овочів. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 1,5 кг
  • Масло рослинне – для смаження
  • Картопля – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Перець чилі – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до готуванні супу шурпа з свинини за класичним рецептом.Свинину добре промийте під проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі частини однакового розміру.

В казан налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлене м’ясо і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте великими перами.

Морква вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.

Овочі викладіть до смаженій м’ясу в казан. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте великими кубиками.

Відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан. Час від часу помішуючи, обсмажте з усіма іншими інгредієнтами.

Влийте попередньо підготовлений окріп так, щоб вода повністю покривала блюдо. Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, зіру за смаком. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 45-50 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді, залийте окропом на кілька хвилин, а потім обережно зніміть шкірку.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, наріжте тонкими скибочками.

Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала стандартний набір – петрушку і кріп.

В шурпу відправте очищені від шкірки помідори і подрібнений часник. Акуратно перемішайте, готуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште настоятися 15-20 хвилин.

шурпу з свинини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Насолоджуйтесь яскравим апетитним першим блюдом!

Шурпа Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична