Я пропоную приготувати різновид супів – шурпу з свинини за класичним рецептом. Перше блюдо виходить з густою консистенцією. Для приготування шурпи використовується велика кількість корисних овочів. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свинина – 1,5 кг
- Масло рослинне – для смаження
- Картопля – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Часник – 1 головка
- Морква – 3 шт.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Перець чилі – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до готуванні супу шурпа з свинини за класичним рецептом.Свинину добре промийте під проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі частини однакового розміру.
В казан налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлене м’ясо і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте великими перами.
Морква вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.
Овочі викладіть до смаженій м’ясу в казан. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте великими кубиками.
Відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан. Час від часу помішуючи, обсмажте з усіма іншими інгредієнтами.
Влийте попередньо підготовлений окріп так, щоб вода повністю покривала блюдо. Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, зіру за смаком. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 45-50 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді, залийте окропом на кілька хвилин, а потім обережно зніміть шкірку.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, наріжте тонкими скибочками.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала стандартний набір – петрушку і кріп.
В шурпу відправте очищені від шкірки помідори і подрібнений часник. Акуратно перемішайте, готуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште настоятися 15-20 хвилин.
шурпу з свинини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Насолоджуйтесь яскравим апетитним першим блюдом!
Шурпа Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична