Яскраву і апетитну шурпу можна приготувати по-справжньому кавказького рецептом. Наваристое колоритна страва приємно здивує домашніх і гостей. Спробуйте простий рецепт для вашого обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 0,8 кг
  • Вода – 2 л
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Баклажан – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування шурпи з яловичини по-кавказьки. Яловичину поділяємо на великі шматки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після проціджуємо.

Поки вариться м’ясо, можна зайнятися нарізкою овочів. Очищаємо картоплю і поділяємо його на кілька частин.

Морква також звільняємо від шкірки і розбираємо на великі брусочки.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

З болгарського перцю виймаємо насіння. Видаляємо хвостики і після розрізаємо продукт на довгі шматочки.

Крупно ріжемо помідори і половинку баклажана.

Викладаємо овочі разом з готовою яловичиною в казан або каструлю з товстим дном. Заливаємо вміст водою, солимо, перчимо і ставимо на вогонь на 30 хвилин.

Через деякий час доповнюємо блюдо ароматною подрібненою зеленню, тримаємо на плиті ще 5-10 хвилин і прибираємо.

Готову кавказьку шурпу розкладаємо по тарілках, доповнюємо часточками часнику і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична