Яскраву і апетитну шурпу можна приготувати по-справжньому кавказького рецептом. Наваристое колоритна страва приємно здивує домашніх і гостей. Спробуйте простий рецепт для вашого обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 0,8 кг
- Вода – 2 л
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Баклажан – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 1 пучок
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування шурпи з яловичини по-кавказьки. Яловичину поділяємо на великі шматки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після проціджуємо.
Поки вариться м’ясо, можна зайнятися нарізкою овочів. Очищаємо картоплю і поділяємо його на кілька частин.
Морква також звільняємо від шкірки і розбираємо на великі брусочки.
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
З болгарського перцю виймаємо насіння. Видаляємо хвостики і після розрізаємо продукт на довгі шматочки.
Крупно ріжемо помідори і половинку баклажана.
Викладаємо овочі разом з готовою яловичиною в казан або каструлю з товстим дном. Заливаємо вміст водою, солимо, перчимо і ставимо на вогонь на 30 хвилин.
Через деякий час доповнюємо блюдо ароматною подрібненою зеленню, тримаємо на плиті ще 5-10 хвилин і прибираємо.
Готову кавказьку шурпу розкладаємо по тарілках, доповнюємо часточками часнику і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична