Такий варіант розсольнику готується досить швидко, оскільки замість м’яса додаються фрикадельки. Виходить не менш ситно і смачно, а час виходить заощадити. Крім того, варіант з фрикадельками зазвичай завжди подобається дітям.

Інгредієнти:


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 2.5 л.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Перлова крупа – 0.25 склянки
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Селера – 2 шт.
  • Огірки мариновані – 6 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Томатна паста чи Кетчуп – 1 ст. л.
  • Кріп – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Готувати суп з фрикадельками просто! Заздалегідь готуємо необхідні продукти: рис промиваємо до прозорої води, картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, очищену моркву натираємо на крупній тертці, солоні або мариновані огірки також натираємо на крупній тертці. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними кубиками. У каструлю з водою опускаємо рис, картопля і доводимо до кипіння, варимо на низькій температурі.

Поки рис з картоплею варяться, розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю до стану прозорості. Додаємо моркву і продовжуємо пасерувати до легкої золотавості протягом 5 хвилин. Для ароматизації можна додати в пасеровку пропущений через прес часник, за бажанням. Не забуваємо помішувати.

Додаємо пасеровку в каструлю до рису і картоплі.
Фарш викладаємо в миску, додаємо сіль, перець і добре вимішуємо. Формуємо невеликі фрикадельки розміром з половину волоського горіха. Для зручності можна змочувати руки водою: фарш не буде липнути до рук, і кульки м’яса вийдуть більш гладкі.

Фрикадельки акуратно опускаємо в каструлю з супом.

Додаємо терті огірки, перемішуємо і при необхідності додаємо в суп сіль.

Після додавання фрикадельок і огірків суп знову доводимо до кипіння і варимо протягом п’яти-шести хвилин. В кінці варіння додаємо дрібно нарізану зелень.

Готового супу потрібно трохи охолонути і настоятися. На стіл подаємо, додавши за смаком сметану в кожну тарілку.

Приємного апетиту!

Новости