Свіжі, грузді, обсмажені і заправлені сметаною, приємно хрумтять на зубах і являють собою ідеальну річну закуску. Можна навіть назвати це грибним салатом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Грузді білі – 500 гр.
  • Сметана 20% – 300 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати свіжі грузді зі сметаною просто! Гриби ретельно оглянути, почистити і промити. Бажано близько доби або двох вимочувати гриби в холодній воді від гіркоти, періодично міняючи воду. Далі грузді потрібно зварити в підсоленій воді і відкинути на сито або друшляк.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями або дрібними кубиками.

У сковороду влити рослинну олію, нагріти і покласти цибулю, обсмажити до прозорості. Далі додати нарізані невеликими шматочками грузді, обсмажувати на середньому вогні близько 20 хв

Додати до остившім обсмаженою груздям з цибулею сметану, додати сіль, перець і перемішати.

Приємного апетиту!

Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти