Свіжі, грузді, обсмажені і заправлені сметаною, приємно хрумтять на зубах і являють собою ідеальну річну закуску. Можна навіть назвати це грибним салатом.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Грузді білі – 500 гр.
- Сметана 20% – 300 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати свіжі грузді зі сметаною просто! Гриби ретельно оглянути, почистити і промити. Бажано близько доби або двох вимочувати гриби в холодній воді від гіркоти, періодично міняючи воду. Далі грузді потрібно зварити в підсоленій воді і відкинути на сито або друшляк.
Цибулю почистити і нарізати півкільцями або дрібними кубиками.
У сковороду влити рослинну олію, нагріти і покласти цибулю, обсмажити до прозорості. Далі додати нарізані невеликими шматочками грузді, обсмажувати на середньому вогні близько 20 хв
Додати до остившім обсмаженою груздям з цибулею сметану, додати сіль, перець і перемішати.
Приємного апетиту!
Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти