Хочу поділитися рецептом чудових солоних груздів на зиму. Солоні грузді виходять хрусткими і досить ароматними. Таку закуску я готую щорічно, і намагаюся заготовити якомога більше солоних грибів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Грузді білі – 4 кг
  • Часник – 2 головки
  • Сіль велика – 160 гр.
  • Листя хрону – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Парасольки кропу – за смаком

Процес приготування:

Як солити грузді, щоб були хрусткими? Переберіть грузді, очистіть і промийте їх у холодній проточній воді. Грузді викладіть у відро, залийте холодною водою і залиште на 3 доби. Щоб позбутися гіркоти, міняйте воду вранці і ввечері. Потім злийте воду і промийте грузді. Промийте парасольки кропу, листя чорної смородини, хрону. На дно відра викладіть кілька листя хрону і чорної смородини.

Додайте приблизно столову ложку або трохи більше крупної солі.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищені зубчики часнику розрізати на кілька частин. Додайте у відро невелику жменю нарізаного часнику і кілька парасольок кропу.

Потім викладіть шар груздів капелюшками вниз, зверху пересипавши крупною сіллю.

Потім викладіть трохи нарізаного часнику, листя хрону і листя чорної смородини.

Чергуючи шари, повністю заповніть відро, поки не закінчаться всі грузді. Зверху викладіть листя хрону.

Грузді накрийте тарілкою меншою по діаметру, зверху поставте важкий вантаж. Я найчастіше ставлю повну трилітрову банку. Відро з груздями поставте в темне прохолодне місце, типу льоху або підвалу, і залиште приблизно 30-40 днів.

Хрусткі грузді подавайте на стіл, присмачивши рослинним маслом і прикрасивши півкільцями ріпчастої або червоного цибулі.

Приємного апетиту!

Як приготувати грузді - рецепти