М’ясо свинячої лопатки, як одне з кращих частин свинини, в міру і щільне, і жирне, тому воно добре підходить для смаження на сковороді шматочками. Смажимо шматочки лопатки не накриваючи сковороду кришкою і додаємо тільки цибуля і чорний перець, так як таке м’ясо не вимагає багато додаткових ароматів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1.2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати свинячу лопатку шматочками на сковороді, шматок м’яса від свинячої лопатки добре промиваємо під проточною водою, насухо витираємо рушником і гострим ножем нарізаємо на невеликі шматочки.
Чистимо цибулини і шаткуємо на тонкі півкільця.
У глибокій сковорідці добре розігріваємо 3-4 ст. л. рослинного масла.
Потім в нагріту олію перекладаємо шматочки м’яса і смажимо на середньому вогні, не перевертаючи їх, поки знизу не засмажитися рум’яна кірочка.
Потім лопаткою шматочки перевертаємо і обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. Таки чином обсмажуємо шматочки лопатки протягом 20 хвилин. Вогонь можна регулювати, щоб м’ясо не підгоріло.
Через 20 хвилин перекладаємо до м’яса цибульні півкільця.
М’ясо по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем. Смажимо все до прозорості цибулі.
Свиняча лопатка шматочками на сковороді готова. Перекладаємо її в порційні тарілки і подаємо до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!