Для тих, хто не любить возитися з консервацією, хочу запропонувати простий і швидкий рецепт синеножки в маринаді на зиму. Маринована закуска має неймовірний смак і аромат, чудово прикрасить як обідній, так і будь-який святковий стіл. Синеножки виходять ніжними і хрусткими. Обов’язково спробуйте приготувати.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Рядовка – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 6 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування синеножки в маринаді на зиму? Переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промийте їх у прохолодній воді. Підготовлені синеножки викладіть в каструлю. Поставте на середній вогонь, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Доведіть до кипіння, кип’ятіть 20 хвилин, злийте через сито або друшляк. Добре промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.

Промиті синеножки залийте необхідною кількістю холодної питної води. Потім додайте сіль, запашний перець, чорний перець горошком і лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть приблизно 15-20 хвилин. Вимийте банки і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. У кожну банку влийте по 2 чайній ложці столового оцту.

Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. З допомогою ополоника щільно розкладіть синеножки, а потім залийте гарячим маринадом. Гарячі банки добре закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з синеножками в маринаді переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження. Після чого банки перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рядовка на зиму Синеножка на зиму