Солоні грузді – це неймовірно смачна закуска на зиму. З картоплею, гарніром або м’ясом – грибочки будуть просто смакота!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Грузді жовті – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як солити жовті грузді? Грузді перебираємо і відварюємо протягом 15 хв. Потім зливаємо воду.

Для маринаду кип’ятимо 2 л. води і розчиняємо у ній сіль.

Відправляємо в маринад грузді, додаємо перець, лавровий лист, насіння кропу і листя хріну. Ставимо все на вогонь і варимо 10 хв, після кипіння.

Додаємо до грибів часник і ставимо на них гніт так, щоб грузді були повністю покриті водою. Тримаємо до повного охолодження. Потім ставимо гриби в холод на 5 днів.

Розкладаємо грузді в стерилізовані банки, заливаємо маринадом до верхівки і додаємо рослинне мало (1 ст. л. на кожну банку). Закатуємо.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Як приготувати грузді - рецепти