Для приготування паски використовуємо свіжий сир, вершкове масло, цукрову пудру і курагу. Щоб сирна маса вийшла більш насиченою, завчасно перед готуванням отвесим сир в марлі, щоб зайва сироватка стекла. Курагу заздалегідь замочуємо в теплій воді – вона не тільки стане м’якше, але і активніше розкриє свій смак. Також для повноти смаку додамо трохи чорносливу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 1 кг
- Цукрова пудра – 1 склянка
- Масло вершкове – 300 гр.
- Курага – 150 гр.
- Чорнослив – 500 гр.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати сирну паску з курагою легко! Сир вибираємо з жирністю 9-18%. Поміщаємо його в марлю. Складену в два шари, зав’язуємо і кладемо в друшляк. Зверху встановлюємо вантаж, наприклад, банку з водою, і прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб стекла сироватка.
Потім сир дістаємо з марлі, викладаємо в миску і пробиваємо заглибним блендером. Як варіант, можна протерти через сито або прокрутити через м’ясорубку.
Курагу і чорнослив промиваємо і замочуємо в теплій воді на тридцять-сорок хвилин, після чого поміщаємо їх на рушник, щоб сухофрукти обсохнули від зайвої вологи. Нарізаємо підготовлену курагу з чорносливом на дрібні шматочки. Кілька штук залишаємо для прикраси.
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути до моменту приготування. В окремий посуд викладаємо м’яке вершкове масло і цукрову пудру. Збиваємо міксером до однорідності.
Викладаємо до сиру масляно-цукрову масу і ретельно перемішуємо. Далі викладаємо нарізані сухофрукти, перемішуємо.
Маса готова, тепер викладаємо її в пасочницу, застланную марлею. Закриваємо її краями марлі і встановлюємо зверху вантаж. Поміщаємо заповнену форму в миску, щоб туди могла стікати зайва сироватка. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять годин. Після закінчення зазначеного часу вантаж прибираємо, краї марлі розгортаємо. Якщо поверхня нерівна, підрівнюємо її лопаткою. Акуратно перевертаємо сирну паску на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо поверхню великодня кондитерської посипкою і залишеними сухофруктами.
Приємного апетиту!
найсмачніша сирна паска ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з курагою