Перевірений безліччю поколінь, ідеальний рецепт сирної паски зі згущеним молоком без яєць. Не всім подобається специфічний присмак, який можуть давати яйця в готових стравах. Особливо, якщо мова йде про сирну паску. Пропонуємо приготувати її на основі сиру з додаванням вершкового масла, сметани і вареного згущеного молока. Для смакового нюансу використовуємо родзинки, а для аромату – ванільний цукор. Класична виходить комбінація – пасха виходить ніжна по консистенції, дуже приємна, м’яка за смаком. А колір – апетитний карамельний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана 20% або Сметана 26% – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Варена згущене молоко – 200 гр.
- Шоколад молочний – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну паску зі згущеним молоком без яєць? Родзинки перебираємо від випадкового сміття, ретельно промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо для розм’якшення на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Якщо родзинки дуже великий, після замочування його краще порізати на частини поменше.
Сир використовуємо обов’язково свіжий, з високим відсотком жирності. Поміщаємо його в широку миску, додаємо вказану кількість сметани. Важливо, щоб і сир, і сметана були натуральними, без рослинних замінників, так як від цього залежить загальний смак великодня.
Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану на плиті або в мікрохвильовій печі. Намагаємося сильно його не нагрівати, а просто розтопити.
До сиру зі сметаною вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо ванільний цукор.
Пробиваємо всі інгредієнти заглибним блендером, щоб отримати повністю однорідну гомогенну, гладку масу.
З замоченого родзинок зливаємо воду, обсушуємо його на рушник від зайвої вологи і додаємо до сирної маси. Слідом викладаємо варену згущенку.
Ретельно перемішуємо всі разом ложкою, щоб згущене молоко і родзинки рівномірно розподілилися по загальній масі.
Пасочницу ставимо в миску.
Застеляємо її марлею, складеною в два шари.
Заповнюємо форму приготовленої сирною масою, вирівнюємо поверхню.
Краї марлі загортаємо наверх і складаємо один на одного, покриваючи сир.
Зверху встановлюємо гніт. Це може бути, наприклад, просто пакет соку або банку з водою, варенням. Прибираємо конструкцію в холодильник на дванадцять-вісімнадцять годин. Якщо у вас був відчутно вологий сир, то великодня треба постояти в холодильнику довше, щоб зайва сироватка стекла.
До моменту готовності великодня готуємо прикраса. Для цього молочний шоколад тремо на дрібній тертці.
З великодня знімаємо гніт, краї марлі розгортаємо і акуратно перевертаємо сирний десерт на блюдо. Верхівку і краю обсипаємо шоколадною стружкою. За бажанням великдень можна додатково прикрасити будь декоративної посипкою.
Смачного!