Рецепт ідеальної великодня без випічки і яєць з додаванням желатину. Блюдо виходить дуже ніжним, з приємною текстурою і легким коньячним ароматом. Ідеально для святкового столу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Сир 9% – 1.3 кг
  • Джем (ягідний) – 130 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Шоколад молочний – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 15
  • Вершки 30% – 500 мл
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирну паску з желатином без яєць просто! Спочатку підготуємо основу нашої пасхи – сир. Укладаємо, у застелений марлею друшляк, наверх ставимо гніт і залишаємо мінімум на чотири години. За цей час, з продукту, вийде вся зайва волога.

Виймаємо з марлі, і в рівних пропорціях викладаємо в три глибокі тарілки. В першу додаємо ягідний джем, у другу – згущене молоко, а третю поки залишаємо недоторканою.

розчиняємо Желатин в 100 мл води і залишаємо набухати. В цей час молочний шоколад тонко нарізаємо або натираємо на крупній або дрібній тертці (як Вам більше подобається).

В сотейник вливаємо півлітра жирних вершків і відправляємо на плиту. Нагріваємо до 90 градусів, але ні в якому разі не кип’ятимо. В гарячі вершки вливаємо желатин і ретельно перемішуємо.

Майже киплячу суміш розливаємо по трьох ємностях. В першу додаємо натертий шоколад (відразу ж ретельно розмішайте до однорідності), у другу – куркуму, а третю частину вливаємо в сир з джемом.

Масу з вершків і шоколаду додаємо до сиру, в якому до цього нічого не було. Суміш з куркумою, вливаємо до сиру зі згущеним молоком.

Підготуємо форму: марлю складаємо у два шари і гарненько змочуємо в коньяку, устеляємо нею форму, залишаючи вільні краї. Шари сиру викладаємо шарами і прикриваємо залишилися «хвостиками» марлі. Зверху рекомендується поставити прес. Прибираємо в холодильну камеру до повного застигання на 24 години.

Через добу виймаємо готову паску. Прибираємо марлю і прикрашаємо на свій смак. Ідеально підійдуть свіжі ягоди, тертий шоколад і гілочка пахучої м’яти. Приємного апетиту!

Сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з желатином Сирна паска зі згущеним молоком Царська сирна паска Шоколадна сирна паска