Відомо, що глютен негативно позначається на здоров’ї людини, зокрема, на функціонування травної системи. Природно, будь-яка господиня хоче уникнути подібних наслідків. Сирна запіканка без глютену, приготовлена без борошна, в цьому випадку стає справжнім порятунком..


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Ваніль – 0.5 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати сирну запіканку без глютену? Жовтки відокремити від білків в різні ємності.

жовтки Розтерти з сиром і цукром.

Всипати в масу крохмаль, влити сметану, додати насіння ванілі. Ретельно все перемішати до однорідності.

Білки збити з дрібкою солі до утворення густої білої піни.

З’єднати сирну масу з білками, акуратно перемішати.

Форму для випікання змастити олією, викласти туди отримане тісто.

Банан нарізати тонкими кружечками, зверху рівномірно «впечатываем» нарізану фрукт в тісто.

Випікати сирну запіканку без глютену в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин. Корисна безглютенова випічка готова до подачі!

Дієтична сирна запіканка Запіканка з картопляного пюре в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка з крохмалем