Сирна запіканка без манки, приготовлена в духовці, виходить соковитою і дуже ніжною. В даному варіанті приготування запіканки в якості сполучного елемента буде використовуватися пшеничне борошно. Така запіканка навіть після остигання залишиться повітряної. Її смак дуже гармонійний завдяки правильному співвідношенню всіх інгредієнтів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку без манки в духовці легко! Сир перекладаємо в зручну ємність, додаємо до нього сметану. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів.

З допомогою товкачика розтираємо інгредієнти до однорідного стану. Якщо однорідність сирної маси не має значення, то можна розім’яти сир зі сметаною звичайною виделкою.

В окремій ємності збиваємо яйця, відкладаємо в сторону одну столову ложку яєчної суміші для подальшого змащування запіканки. Збиті яйця відправляємо до сирної маси.

Далі всипаємо в робочу ємність цукровий пісок, сіль і ванільний цукор. Сіль у даному випадку необхідна для більш насиченого і збалансованого смаку запіканки.

Пшеничне борошно просіваємо і додаємо її до інших компонентів.

За допомогою звичайної ложки ретельно перемішуємо всі інгредієнти, в результаті повинна вийти однорідна сирна маса.

У змащену вершковим маслом форму викладаємо сирне тісто, розрівнюємо, змащуємо верх яєчної сумішшю. Відправляємо майбутню запіканку в розігріту духовку на 35-40 хвилин. По готовності дістаньте запіканку з духовки і охолодіть.

Сирну запіканку подавайте до столу порційно, попередньо розрізавши її на шматочки.

Приємного чаювання!

Сирна запіканка Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку