Сирна запіканка без манки, приготовлена в духовці, виходить соковитою і дуже ніжною. В даному варіанті приготування запіканки в якості сполучного елемента буде використовуватися пшеничне борошно. Така запіканка навіть після остигання залишиться повітряної. Її смак дуже гармонійний завдяки правильному співвідношенню всіх інгредієнтів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку без манки в духовці легко! Сир перекладаємо в зручну ємність, додаємо до нього сметану. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів.
З допомогою товкачика розтираємо інгредієнти до однорідного стану. Якщо однорідність сирної маси не має значення, то можна розім’яти сир зі сметаною звичайною виделкою.
В окремій ємності збиваємо яйця, відкладаємо в сторону одну столову ложку яєчної суміші для подальшого змащування запіканки. Збиті яйця відправляємо до сирної маси.
Далі всипаємо в робочу ємність цукровий пісок, сіль і ванільний цукор. Сіль у даному випадку необхідна для більш насиченого і збалансованого смаку запіканки.
Пшеничне борошно просіваємо і додаємо її до інших компонентів.
За допомогою звичайної ложки ретельно перемішуємо всі інгредієнти, в результаті повинна вийти однорідна сирна маса.
У змащену вершковим маслом форму викладаємо сирне тісто, розрівнюємо, змащуємо верх яєчної сумішшю. Відправляємо майбутню запіканку в розігріту духовку на 35-40 хвилин. По готовності дістаньте запіканку з духовки і охолодіть.
Сирну запіканку подавайте до столу порційно, попередньо розрізавши її на шматочки.
Приємного чаювання!
Сирна запіканка Сирна запіканка без манки в духовці Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку