Що може бути смачніше легкої і повітряної сирної запіканки в лашаве? Цей рецепт по достоїнству оцінять любителі сиру. Готується просто, всі інгредієнти знайомі, а смак навіть перевершує оригінал: ніжний, соковитий і в міру солодкий. Це відмінний варіант для сімейного полудня.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 5 шт.
  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Родзинки – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Полуниця – 6 шт.
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирної запіканки в лаваші? Готуємо всі необхідні інгредієнти.

В сир висипаємо родзинки, перемішуємо.

До сиру додаємо цукор, ванільний цукор, все змішуємо.

всипаємо Манну крупу в сирно-цукрову суміш, перемішуємо.

Форму для випікання рясно промазуємо вершковим маслом.

Сирну начинку викладаємо на лаваш, скручуємо в рулетик.

Готові рулетики з лаваша викладаємо у форму по колу.

деякі рулетики додаємо нарізану невеликими шматочками полуниці.

Зверху щільно викладені рулетики викладаємо кілька шматочків вершкового масла.

Яйце перетираємо з цукром, додаємо сметану, все збиваємо.

На рулетики у формі виливаємо яєчно-сметанную суміш.

Сирну запіканку в лаваші випікаємо півгодини при температурі 180 градусів.

Коли з’явиться золотава скоринка, запіканку винимаем.

Акуратно виймаємо випічку з форми, даємо трохи охолонути. Нарізаємо на порційні шматочки і кличемо родину до столу.

Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з родзинками Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка на швидку руку