Смачна запіканка, на основі манної крупи і збитою яєчною маси. Таке блюдо сподобається як дорослим, так і дітям. А родзинки додасть особливий аромат. Якщо ви не любите ізюм, то сміливо замінити його будь-якими іншими сухофруктами. Це зробить блюдо ще апетитніше і корисніше!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 600 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Манна крупа – 8 ст. л.
- Сметана – 200 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку пестунчик легко! Перемішаємо манну крупу і сметану. Залишаємо масу на 15 хв, щоб манка злегка набрякли.
Родзинки промиваємо і заливаємо кип’яченою водою, даємо настоятися 10 хв. і зливаємо воду. Щоб позбутися від зайвої вологи, можна скористатися паперовим рушником.
Яйця з’єднайте з цукром, у тому числі ванільним, а також з сіллю. Збиваємо масу (вона повинна стати світлою і пишною).
Тепер змішаємо манку, сир, сметану і розпушувач. Для цього краще всього використовувати блендер. Поступово, 3-ма невеликими порціями додаємо до отриманої масі яєчну суміш, а також родзинки.
Форму для запікання промазуємо маслом (рослинним або вершковим), злегка посипаємо дно манкою і викладаємо тісто рівним шаром. Духову піч заздалегідь нагріваємо, встановлюємо температуру 180 градусів. Ставимо форму в духовку на 45 хв
Приємного апетиту!
Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка з родзинками Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку