Корисний десерт може слугувати доповненням до чаювання. Також сирну запіканку можна подавати на сніданок. Некалорійне блюдо просте у приготуванні і не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир знежирений – 400 гр.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ягоди – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати сирну запіканку ПП з манкою? Збиваємо яйця в ємність, додаємо до них весь сир, цукор, сіль, манну крупу.

Вміст ретельно перемішуємо. Додаємо соду і ще раз перемішуємо. Збивати сирну масу не потрібно.

При бажанні додаємо ягоди в сирне тісто. Це послужить начинкою запіканки.

Форму обмазуємо невеликою кількістю вершкового масла. Можна обійтися без нього, якщо використовувати пергамент або силіконову форму.

Викладаємо тісто. Форму слід брати до уваги, так як випічка буде підніматися.

духовку розігріваємо до 180 градусів. Готуємо запіканку 30 хвилин.

По готовності дістаємо з духовки. Даємо трохи охолонути і розкладаємо по тарілках, прикрасивши ягодами. Приємного апетиту!

Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка з ягодами