Сирна запіканка – незамінне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку та вечері. Використання в рецепті вівсяної муки робить це блюдо дієтичним, а присутність у ньому горіхів і родзинок – поживним і корисним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вівсяні пластівці – 75 гр.
  • Молоко 1.5% – 100 мл
  • Фундук – 30 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з вівсяним борошном просто! У глибокій мисці змішуємо сир, манну крупу, молоко, цукор і яйце. Перемішуємо все з допомогою віночка до кремоподібного стану.

Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера в борошно. Якщо вам подобаються цілі пластівці в запіканці – їх не можна подрібнювати.

З допомогою ножа подрібнюємо фундук.

Родзинки промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо стекти.

Відправляємо в тісто вівсяне борошно, горіхи і родзинки. Все добре перемішуємо.

Апельсин моєму, з допомогою дрібної терки знімаємо цедру з половини апельсина.

Далі розрізаємо навпіл, чистимо часточки від плівки.

Додаємо в тісто шматочки апельсина і цедру. Перемішуємо всі інгредієнти.

Змащуємо форму вершковим маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо за допомогою лопаточки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматочки. Прикрашаємо запіканку шматочками апельсина і подаємо зі сметаною. Приємного чаювання!

ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з молоком і манкою Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка як у садку