Смак сирної запіканки багатьом з нас знайомий з дитинства. Кому-то її готувала мама чи бабуся, а хтось насолоджувався її смаком в саду. Сьогодні ми приготуємо саме таку запіканку «з дитинства», ніжну, пухку і таку знайому!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Ряжанка – 200 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати сирну запіканку як в дитинстві? У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, сіль, соду і сир. Все добре перемішуємо за допомогою міксера на невеликій швидкості.
Додаємо в тісто ряжанку. Якщо ряжанки немає, можна замінити її 15% сметаною. Знову все перемішуємо за допомогою міксера до однорідного стану.
Включаємо духовку розігріватися на 180 градусів і продовжуємо замішувати тісто. В нашу сирну масу додаємо манну крупу і все перемішуємо до однорідності. Залишаємо тісто на 10-15 хвилин, щоб манка трохи розбухла.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто. Розрівнюємо лопаткою і ставимо випікатися в духовку на 20-25 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Якщо розрізати запіканку гарячою – вона примхлива і може розпадатися, тому варто трохи почекати і потім розділити її на порційні шматочки.
Запіканку можна подавати зі сметаною, джемом або фруктовим сиропом. Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в духовці