Гарбуз дуже корисний продукт, але в чистому вигляді її мало хто любить. Тому вживають в їжу, додаючи в різні страви. В даному випадку ми будемо готувати запіканку з сиру і гарбуза з родзинками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 250 гр.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з гарбузом і родзинками просто! Беремо гарбуз, відрізаємо потрібний шматок, очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Нарізану скибочками гарбуз викладаємо в каструлю і заливаємо водою приблизно наполовину. Заливати весь обсяг гарбуза водою не варто, щоб вона не була розвареною. Гарбуз тушкуємо на середньої потужності близько 15 хвилин.

Поки гарбуз вариться, можна запарити в окропі родзинки і зайнятися підготовкою сиру.
Змішуємо в мисці сир і сметану і розминаємо до однорідного стану, далі додамо цукор з манкою і яйцями. Потрібно ще раз перемішати все разом до однорідного стану.

Відварену гарбуз подрібнюємо невеликими шматочками і разом з розпареним родзинками додаємо в сирну масу.
Грунтовно перемішуємо все так щоб начинка розподілилася по всій масі.

Беремо зручну для вас форму для запікання і змащуємо олією, далі викладаємо майбутню запіканку рівним шаром і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з родзинками