Якщо вам подобається хурма, обов’язково приготуйте сирну запіканку разом з цим неймовірно корисним і дуже смачним східним фруктом: як показує кулінарна практика, хурма є чудовою добавкою до сиру. Манка в цьому рецепті також служить для поліпшення якості сирного тесту, надаючи йому більшу щільність і пружність, тому що відмінно вбирає в себе зайву рідину.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 500 гр.
  • Хурма – 3 шт.
  • Манна крупа – 0.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – для посипання

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної запіканки з хурмою. Зернистий некислий сир протріть через сито, щоб структура запіканки вийшла більш ніжною. Якщо у вас сирна паста, її протирати не потрібно.

Додати манку і яйця до сиру, а також ванільний цукор і звичайний, а потім все дуже ретельно вимісити, щоб в тесті не було грудок.

Щоб манка змішалася з іншими інгредієнтами і добре розбухла, дайте тісту постояти не менше 30 хвилин на столі. Якщо хурма тверда, наріжте її шматочками і додайте в тісто, а якщо м’яка, тоді просто розімніть її виделкою і також розмішайте з тестом.

Форму для випічки намажте вершковим маслом і присипте сухарями (заздалегідь форму вистелити папером для випічки, щоб вона залишилася чистою після приготування). Викладіть тісто у форму і розрівняйте кулінарної лопаткою або ложкою.

Випікайте блюдо в розігрітій до 180-200 градусів духовці до готовності або ж в мультиварці при режимі «Випічка» 60 хвилин. Їжте запіканку зі згущеним молоком або з варенням, а можна і зі сметаною.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку