Якщо вам подобається хурма, обов’язково приготуйте сирну запіканку разом з цим неймовірно корисним і дуже смачним східним фруктом: як показує кулінарна практика, хурма є чудовою добавкою до сиру. Манка в цьому рецепті також служить для поліпшення якості сирного тесту, надаючи йому більшу щільність і пружність, тому що відмінно вбирає в себе зайву рідину.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 500 гр.
- Хурма – 3 шт.
- Манна крупа – 0.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сухарі панірувальні – для посипання
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирної запіканки з хурмою. Зернистий некислий сир протріть через сито, щоб структура запіканки вийшла більш ніжною. Якщо у вас сирна паста, її протирати не потрібно.
Додати манку і яйця до сиру, а також ванільний цукор і звичайний, а потім все дуже ретельно вимісити, щоб в тесті не було грудок.
Щоб манка змішалася з іншими інгредієнтами і добре розбухла, дайте тісту постояти не менше 30 хвилин на столі. Якщо хурма тверда, наріжте її шматочками і додайте в тісто, а якщо м’яка, тоді просто розімніть її виделкою і також розмішайте з тестом.
Форму для випічки намажте вершковим маслом і присипте сухарями (заздалегідь форму вистелити папером для випічки, щоб вона залишилася чистою після приготування). Викладіть тісто у форму і розрівняйте кулінарної лопаткою або ложкою.
Випікайте блюдо в розігрітій до 180-200 градусів духовці до готовності або ж в мультиварці при режимі «Випічка» 60 хвилин. Їжте запіканку зі згущеним молоком або з варенням, а можна і зі сметаною.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку