Такий експрес-варіант сирної запіканки легко можна приготувати на сніданок, коли мало часу в розпорядженні, але потрібно добре поснідати. Якщо полити варенням або згущеним молоком, або посипати тертим шоколадом, то можна кожен раз надати запіканці різний смак і урізноманітнити подачу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир 5% (дрібна) – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Манна крупа – 30 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Сода харчова – 1 гр.

Процес приготування:

Готувати сирну запіканку з манкою в мікрохвильовці просто! У мисці змішуємо сир, яйце, цукор, манну крупу, ванільний цукор і соду.

З допомогою міксера змішуємо всі компоненти на середній швидкості в однорідну масу. Якщо сир суховатий або крупнозернистий, має сенс скористатися на даному етапі не міксером, а блендером. Консистенція готової суміші повинна вийти однорідною, середньої густоти.

Перелити тісто в термостійку посудину. Ємність не треба нічим змащувати, так як тісто містить достатню кількість масла. Нічим не закриваючи ємність, ставимо її в мікрохвильову піч. Встановлюємо максимальну потужність і вмикаємо піч на три-чотири хвилини.

Готова запіканка повинна добре затвердіти і стати щільною. Використовуючи прихватку, щоб не обпектися, дістаємо форму з запіканкою з мікрохвильовки. Даємо їй охолонути до теплого стану і перевертаємо на плоску тарілку. Прикрашаємо за власним смаком і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в мікрохвильовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка на швидку руку