Сирну запіканку з легкістю можна приготувати в мультиварці. В ній запіканка рівномірно пропікається і виходить ніжною і повітряної. Шматочок цього сирного ласощі ідеально підходить в якості сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Сир – 500 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Манна крупа – 0.5 склянки
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Ізюм – 0.33 ст.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до готування сирну запіканку з родзинками в мультиварці. В широку миску розбиваємо яйця.
Міксером на повільній швидкості починаємо збивати яйця, поступово додаючи обертів. Збиваємо яйця до утворення крупнопористой піни. Додаємо цукор і продовжуємо збивати на високій швидкості, поки не утворюється пишна маса білуватого кольору.
В яєчно-цукрову масу вводимо кефір, манну крупу, сіль, ванільний цукор і сир. Збиваємо міксером на високій швидкості до повного змішування інгредієнтів і однорідності.
Вводимо в сирне тісто родзинки, розмішуємо, щоб він рівномірно розподілився в масі тіста. Тісто виходить досить рідкої консистенції.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо отриману сирне тісто в чашу, встановлюємо чашу в мультиварку.
Закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим «Випічка» на 45 хвилин.
Коли час випічки закінчиться, мультиварку вимикаємо і, використовуючи прихватки, обережно дістаємо чашу з мультиварки. Даємо трохи охолонути запіканці. Тонкою дерев’яною лопаткою проводимо між чашею і стінками запіканки, щоб полегшити вилучення вироби з форми. Перевертаємо запіканку на плоску тарілку.
Нарізаємо запіканку порційними шматочками. При подачі можна запіканку полити сиропом або варенням, за власним смаком.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в мультиварці Редмонд Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з родзинками