Основними інгредієнтами для сирних запіканок найчастіше є сир і манна крупа. Щільність і структура запіканки залежить від жирності сиру і кількості згущувача. Я рекомендую приготувати сирну запіканку з рисовим борошном. Сирний десерт виходить ніжним і повітряним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну запіканку з рисовим борошном. Підготуйте необхідні інгредієнти для сирної запіканки. У глибоку миску викладіть сир, розбийте охолоджені яйця.

Додайте цукровий пісок, ванільний цукор і рисову муку. Все добре перемішайте з допомогою віночка або доведіть до однорідної гладкої маси за допомогою заглибного блендера.

Форму для випікання добре змастіть вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Сирне тісто акуратно викладіть і рівномірно, з допомогою силіконової лопатки, розподіліть. Помістіть форму в добре розігріту духовку. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Вийміть запіканку з духовки і дайте трохи охолонути. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на порції. Прикрасьте джемом, сметаною або цукровою пудрою, за бажанням.

Приємного чаювання!

Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з борошном Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка як у садку