Сирну запіканку можна приготувати з жирного, знежиреного, зернистого та м’якого сиру, сиру з брикету, а також з сирної маси. Сирна запіканка з сирної маси являє собою ніжний десерт. Запіканка виходить в міру солодким, з легкої повітряної структурою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сирна маса (з родзинками) – 800 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Йогурт – 100 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати сирну запіканку з сирної маси просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для сирної запіканки.
В глибоку ємність викладіть сирну масу. Розбийте курячі яйця і добре перемішайте з допомогою віночка або заглибного блендера.
До отриманої масі вилийте склянку молока і ще раз ретельно перемішайте.
В отриману сирно-молочну масу висипте борошно пшеничне, попередньо просіяне через сито. Доведіть до однорідної маси за допомогою віночка або блендера.
Духова шафа увімкніть для розігріву. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером. Вилийте отриману сирне тісто і добре розрівняйте силіконової лопаткою.
Зверху змастіть рівним шаром натурального йогурту або нежирної сметаною.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Полийте поверх йогуртового шару. Випікайте 30 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Вийміть запіканку з духовки і дайте охолонути. Готову запіканку акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте варенням або сметаною за бажанням.
Приємного чаювання!
Запіканка з м'якого сиру Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з борошном Сирна запіканка на швидку руку