Повітряна сирна запіканка з яблуками і корицею стане улюбленим сніданком або вечерею вашої родини. Прекрасне поєднання солодкого тіста і сухофруктів з кислинкою яблук, ідеально підкреслений ароматом кориці припаде до смаку вашим домочадцям і змусить всю сім’ю зібратися за великим столом для приємного чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир 5% – 400 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яблука – 1 – 2 шт.
  • Кориця – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати сирну запіканку з яблуком і корицею. У глибоку миску сир протираємо через сито, він стане повітряний і розсипчастий, тоді наша запіканка вийде ніжною. Додаємо в сир яйця, сіль і цукор. Все добре перемішуємо за допомогою міксера на низькій швидкості, потім даємо тісту постояти, щоб трохи розчинився цукор.

Родзинки чистимо від хвостиків, заливаємо окропом і даємо постояти 10 хвилин, потім промиваємо водою, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Додаємо родзинки до сирної маси і перемішуємо.

У тісто додаємо сметану і просіваємо борошно. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідної консистенції.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, щоб після приготування запіканка добре відійшла від форми ми трохи присипаємо її борошном. Викладаємо тісто у форму і зверху розрівнюємо лопаткою рівномірно з усіх боків.

Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини, шаткуємо на часточки. Прикрашаємо нашу запіканку часточками яблук.

Ставимо запіканку випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

По готовності виймаємо запіканку з духовки, даємо трохи охолонути, потім посипаємо її корицею і цукровою пудрою.

Трохи остигнула запіканку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Сирна запіканка без манки Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка з борошном в духовці Сирна запіканка з родзинками в духовці Сирна запіканка з яблуками Сирна запіканка з яблуками в духовці Сирна запіканка на швидку руку