Дуже красива і незвичайна запіканка, яка готується з простих інгредієнтів, і не займе у вас багато часу. Поєднання шоколадних і сирних шарів десерту різноманітять ваше повсякденне меню і створять на вашому столі свято.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 5% – 500 гр.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Шоколад (для прикраси) – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати сирну запіканку зебра? Сир викладіть в зручну миску, додайте до нього цукор, ваніль, сіль і додайте яйця. Гарненько перемішайте.
В сирну масу вилийте молоко і додайте манку, знову ретельно перемішайте.
Половину тіста перекладіть в інший посуд і додайте в неї какао, розмішайте.
Підготуйте духовку, поставивши на розігрів до 170 градусів. Форму для запікання змастіть м’яким вершковим маслом і ложкою в центр викладайте по черзі біле, а його центр – шоколадне тісто. Потім знову біле в центр шоколадного і так продовжуйте, поки все тісто не використовується.
Форму відправте готуватися в духовку на 35-40 хвилин. Готовий десерт залиште в духовці з відкритими дверцятами на 5 хвилин. Діставайте, охолодіть і переверніть на блюдо. Зверху посипте тертим шоколадом.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка класична в духовці