Приготувати для сніданку сирні оладки на кефірі без яєць нескладно. Вони завжди виходять пишними і ніжними, схожими на сирники, але мають іншу текстуру. Щоб такі оладки вдалися без додавання яєць, кефір і сир повинні бути теплими. Оладки добре тримають форму і не підгорають. Тісто замішуємо з додаванням розпушувача.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Кефір – 500 мл
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати сирні оладки на кефірі без яєць легко! У посуд для замішування тіста налийте вказане в рецепті кількість теплого кефіру, насипте до нього цукор, щіпку солі і ванілін за смаком. Кефір з цими інгредієнтами перемішайте віночком.
Потім до кефіру перекладіть сир кімнатної температури. Сир можете перетерти на сито, можна перемішати з допомогою заглибного блендера, а можете перемішати виделкою, тоді оладки будуть добре відчуватися сирні грудочки.
Потрібну кількість пшеничного борошна змішайте з розпушувачем тіста і потім її через сито пересипте в кефірно-сирну суміш. Віночком замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно консистенції бути як густа сметана.
В сковорідці добре розігрійте олію. Ложкою, змоченою у воді або маслі, викладайте тісто на розігріту сковорідку у вигляді невеликих оладок.
Обсмажте оладки на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін. Якщо при натисканні на оладки вони пружинять, значить, готові. Обсмажуйте оладки під прикритою кришкою.
Обсмажені сирні оладки на кефірі без яєць зі сковорідки перекладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло, а потім укладіть на порційні тарілки і подайте до столу з медом, варенням або сметаною.
Смачного!