З великим задоволенням хочу поділитися незвичайним, цікавим рецептом сирно-гарбузової запіканки. Запіканка виходить як зебра. Виглядає яскраво і святково. Таку запіканку можна подати в якості десерту на дитяче свято. Десерт вийде смачним і корисним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сир – 250 гр.
- Мак – 20 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Гарбузове пюре – 500 гр.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Для заливки: –
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Гарбузове пюре – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати сирно-гарбузову запіканку. Зебра Необхідну кількість маку викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, залийте склянкою питної води і поставте на середній вогонь. Готуйте на невеликому вогні приблизно 10-15 хвилин, потім злийте воду, що залишилася через сито і дайте маку обсохнути.
Заздалегідь подбайте про те, щоб у вас було зварено гарбуз або придбайте готову гарбузове пюре. Відразу ж відміряйте 100 г гарбузового пюре і залиште його для приготування заливки. Інше гарбузове пюре викладіть в глибоку миску, додайте необхідну кількість цукрового піску, курячі яйця і кукурудзяний крохмаль. За бажанням додайте апельсинову цедру. Ретельно перемішайте масу до однорідної гладкої консистенції.
Сир викладіть в глибоку миску, додайте курячі яйця, необхідну кількість цукрового піску, кукурудзяний крохмаль і мак. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Підготуйте форму для випічки. У мене була роз’ємна форма. Змастіть форму невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла, дно за бажанням застелити пекарської папером. Потім в порядку черговості по столовій ложці викладайте спочатку гарбузову, а потім сирну масу, чергуючи, поки не закінчаться інгредієнти.
З допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки зробіть гарний візерунок. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте сирно-гарбузову запіканку при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
Приготуйте заливку. Залишене гарбузове пюре з’єднайте з курячим яйцем, сметаною і цукровим піском. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції, потім акуратно вийміть запіканку з духовки і рівномірно розподіліть заливку. Зменшіть температуру до 160 градусів і поставте форму з запіканкою ще на 10 хвилин.
Готову сирно-гарбузову «Зебру» акуратно вийміть з форми і перекладіть на блюдо. Повністю остудіть, а потім наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
ПП сирна запіканка в духовці Сирна запіканка Сирна запіканка без манки зі сметаною Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з крохмалем Сирна запіканка класична в духовці