Завдяки простій технології приготування, сирний кекс без яєць доступний кожному кулінару. Незважаючи на звичайність використовуваних продуктів, його смак виходить насиченим і незрівнянним. Ті, хто небайдужий до сирних десертів, обов’язково повинні спробувати цей рецепт.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 360 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Кефір – 100 мл
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирного кексу без яєць? У миску всипте сир. Для даної випічки сир підійде будь-якої жирності. Розітріть його виделкою, пропустіть через сито або перетріть в блендері. Орієнтуйтеся на якісні характеристики сиру і скористайтеся зручним для вас способом.
До сиру додаємо цукровий пісок, харчову соду і манну крупу. Все перемішуємо, домагаючись однорідної маси.
Кефір кімнатної температури вливаємо в сирну суміш. Перемішуємо.
Для особливого смаку додаємо в сирну масу сушений імбир і корицю. Якщо їх замінити ваніліном або ванільним цукром, то кекс вийде з ванільним ароматом.
Після перемішування всіх продуктів виходить жидковатая однорідна маса. Залиште її при кімнатній температурі на 30 хвилин. Це необхідно для того, щоб набухла манна крупа.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо готову масу у форму і ставимо випікатися сирний кекс на 30 хвилин. Не забуваємо оцінювати готовність випічки зубочисткою.
Залиште остуджуватися кекс у вимкненій духовці, щоб він різко не осів після приготування. Остиглий сирний кекс діставайте і подавайте до столу.
Приємного вам чаювання!
Кекси Кекси без яєць Кекси на кефірі без яєць Пісні кекси Сирні кекси на кефире