Ніжний, смачний і соковитий пиріг на пісочній основі, приготувати який можна дуже легко і швидко за допомогою мультиварки. Такий десерт здивує всіх гостей і точно залишить приємне враження.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Абрикоси – 500 гр.
- Сир – 1 кг
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 3 склянки
- Сметана – 5 ст.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 склянки
Процес приготування:
Приступимо до приготування сирного пирога з абрикосами в мультиварці. Для тіста змішуємо борошно з сіллю, нарізаємо в миску вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо до стану крихти.
Додаємо холодну воду і замішуємо тісто. Залишаємо його в холодильнику на півгодини.
Міксером збиваємо начинку з сиру, яєць, цукру, лимонної цедри, крохмалю і сметани.
Маса повинна вийти однорідною і не дуже рідкою.
Тісто викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом. Формуємо невисокі бортики і виливаємо сирну начинку. Викладаємо нарізані половинками абрикоси і виставляємо режим «Випічка» на годину.
Готовий пиріг охолоджуємо і перекладаємо на блюдо. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пироги