Ніжний, смачний і соковитий пиріг на пісочній основі, приготувати який можна дуже легко і швидко за допомогою мультиварки. Такий десерт здивує всіх гостей і точно залишить приємне враження.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Сир – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Сметана – 5 ст.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 склянки

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирного пирога з абрикосами в мультиварці. Для тіста змішуємо борошно з сіллю, нарізаємо в миску вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо до стану крихти.

Додаємо холодну воду і замішуємо тісто. Залишаємо його в холодильнику на півгодини.

Міксером збиваємо начинку з сиру, яєць, цукру, лимонної цедри, крохмалю і сметани.

Маса повинна вийти однорідною і не дуже рідкою.

Тісто викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом. Формуємо невисокі бортики і виливаємо сирну начинку. Викладаємо нарізані половинками абрикоси і виставляємо режим «Випічка» на годину.

Готовий пиріг охолоджуємо і перекладаємо на блюдо. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пироги