Старовинне татарська страва з тіста з начинкою. Зазвичай це обсмажені коржі з картоплею або пшоняною кашею всередині. Пропонуємо вам спробувати в першу чергу варіант з картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 280 – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати татарські чебуреки з картоплею легко! Картоплю почистіть, помийте, наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді. Воду злийте, додайте гаряче молоко і вершкове масло, розімніть картоплю в пюре. Посоліть за смаком.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до готовності. Додайте обсмажену цибулю до картопляного пюре і перемішайте.

Приготуйте тісто. У глибокій мисці змішати тепле молоко, цукор, сіль, яйця і розтоплене вершкове масло.

Потім у рідку масу частинами всипайте просіяне борошно і поетапно замішують тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не почне відлипати від рук, потім дайте йому настоятися 20-30 хвилин.

Викладіть тісто на просыпанный борошном стіл, скачайте з нього ковбаску, розріжте її на кілька рівних частин. Кожну частину розкачайте в тонкий коржик.

Обсмажте корж на сухій сковорідці з двох сторін.

На одну половину гарячої коржі викладіть картопляну начинку, накрийте другою половиною її. Перед подачею змастіть чебурек розтопленим вершковим маслом.

Приємного аппетита!

Чебуреки