Старовинне татарська страва з тіста з начинкою. Зазвичай це обсмажені коржі з картоплею або пшоняною кашею всередині. Пропонуємо вам спробувати в першу чергу варіант з картоплею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 280 – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Масло – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати татарські чебуреки з картоплею легко! Картоплю почистіть, помийте, наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді. Воду злийте, додайте гаряче молоко і вершкове масло, розімніть картоплю в пюре. Посоліть за смаком.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до готовності. Додайте обсмажену цибулю до картопляного пюре і перемішайте.
Приготуйте тісто. У глибокій мисці змішати тепле молоко, цукор, сіль, яйця і розтоплене вершкове масло.
Потім у рідку масу частинами всипайте просіяне борошно і поетапно замішують тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не почне відлипати від рук, потім дайте йому настоятися 20-30 хвилин.
Викладіть тісто на просыпанный борошном стіл, скачайте з нього ковбаску, розріжте її на кілька рівних частин. Кожну частину розкачайте в тонкий коржик.
Обсмажте корж на сухій сковорідці з двох сторін.
На одну половину гарячої коржі викладіть картопляну начинку, накрийте другою половиною її. Перед подачею змастіть чебурек розтопленим вершковим маслом.
Приємного аппетита!
Чебуреки