Татарські коржі кыстыбый – страва неймовірно апетитний. Воно набуває все більшу популярність за неперевершеного аромату та м’якою, ніжною начинки. Рецепт дуже простий, він урізноманітнює звичне меню і порадує сімейство оригінальним смачне!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Пшоно – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 6 ст.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати татарські коржики кыстыбый з картоплею пюре, для початку чистимо картоплю відварюємо її в підсоленій воді.
Тепер просіваємо борошно, додаємо в неї молоко, яйце, цукор, сіль і 30 гр. м’якого вершкового масла. Перемішуємо лопаткою і формуємо тісто. Найзручніше вимішувати тісто руками.
З готового тіста формуємо невеличкі кульки і розгортаємо їх, вирізаємо з них коржі круглої форми. Обсмажуємо кожну на рослинній олії з 2-х сторін 2-3 хв
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібними квадратиками. Обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору на рослинній олії.
Також режим гриби і додаємо їх до цибулі, обсмажуємо 5-7 хв
Бекон ріжемо невеликими шматочками. Смажимо його на окремій сковороді на рослинному маслі 5-7 хв
Картоплю розминаємо виделкою, додаємо молоко, сіль і трохи м’якого вершкового масла. Все добре перемішуємо д однорідного пюре без грудочок.
Тепер беремо готову корж, змащуємо її розтопленим вершковим маслом, викладаємо на одну половинку картопляне пюре, а зверху гриби з цибулею. Накриваємо начинку другою половинкою. Тепер беремо другий корж і повторюємо процес, тільки замість грибів покладемо бекон. Таким чином, чергуючи начинки формуємо всі коржі.
Приємного аппетита!
Кыстыбый